Kunstnere

Book et band i dag - Kontakt os på telefon 86 12 48 48 eller send os en forespørgsel her

Big fat snake

​​Nyeste album: nu (copenhagen, 2007)

Gruppen er kendt vidt og bredt for nogle fantastiske liveoptrædener, som har gjort den til landets mest turnerende. En big fat snake koncert er som at lægge øren til en sprudlende, turbodreven rockmaskine i feststemning, for musikerne leverer varen hver gang, og det har resulteret i en stor og meget trofast fanskare, som aldrig bliver svigtet.

Det var da også ønsket om netop at skabe fest, der var intentionen en vinterdag for snart mange år siden, da fire venner gik i studiet for at indspille et demobånd. Båndet var tænkt som et visitkort til landets spillesteder, så musikerne kunne komme ud og skridte scenerne af, men pludselig lå ideen på bordet om at udsende det, og derved var fritidsorkestret big fat snake – med navnet lånt fra bob dylans sang wiggle wiggle fra hans da helt nye album under the red sky (1990) – pludselig blevet et pladeband med debut-cd´en big fat snake (1991).

Med respekt for traditionerne var repertoiret bluesbaseret rock´n´roll tilsat en sjat boogierock, som den lød i de amerikanske sydstater i starten af 1970´erne, og ingen var i tvivl om, at gruppen kendte sin rockhistorie som et andet dommerhold i verdens hårdeste musikquiz. Ankermænd var dengang sangeren anders blichfeldt og guitaristen peter viskinde, bassisten hed jakob perbøll, og året efter stødte trommeslageren jens fredslund og tangentspilleren pete repete til, inden gruppen indspillede born lucky (1992).

Holdet var nu samlet, og de røde lamper uden for landets spillesteder blev hurtigt tændt. Historier om gruppens effektivitet på en scene var løbet i forvejen, og publikum strømmede til for at opleve dette uforfalskede favntag med rock´n´roll. Efter albummet beautiful thing (1994) neddroslede gruppen dens ur-tilgang til rocken, og albummet midnight mission (1995) blev lidt af et pladegennembrud for big fat snake. Det skyldtes ikke mindst den fine ballade no peace like in heaven, som gjorde det godt over det ganske radioland. At den så var skrevet på blot otte minutter, gjorde ikke oplevelsen mindre, men bekræftede blot big fat snakes status som et umiddelbart, ”no-shit”-band med håndværket i orden.

Året efter udgav gruppen fight for your love (1996), hvorefter jakob perbøll blev erstattet af bassisten asger steenholdt, som første gang medvirkede på cd´en flames (1997). Den solgte til guld på blot ti dage, og nu kunne den store tilstrømning til gruppens koncerter også aflæses i pladesalget. Det efterfølgende studiealbum, www.Bigfatsnake.Com (1998), blev således langet over disken mere end 80.000 gange, og den dobbelte opsamling, recycled (1999), nåede et imponerende salgstal på den pæne side af 120.000 eksemplarer.

Ved indgangen til det nye årtusinde var big fat snake et af landets populæreste rockbands, og efter cd´en running man (2000) udgav gruppen langt om længe dét livealbum, som den store fanskare havde efterspurgt i årevis. Live (2001) indfriede publikums forventninger, og ingen kunne anklage gruppen for falsk varebetegnelse for den let kække undertitel 17 amazing tracks.

Et år senere slap big fat snake album nummer ti, play it by ear (2002), inden gruppen gav en spektakulær optræden på værket i randers i 2003. Flankeret af elvis presleys gamle backingband og kor, the tcb band og the sweet inspirations, og med gæsteoptræden af sort sols forsanger, steen jørgensen, havde big fat snake skruet et imponerende flot sæt sammen af elvis´ og roy orbison-hits samt en række fra egen skuffe. Koncerten blev både optaget og filmet og udkom på den kombinerede cd og dvd, one night of sin (2003), til stor begejstring for både presse og publikum. Således investerede mere end 100.000 danskere i albummet.

I 2004 gjorde big fat snake en slags status ved at samle de ti første album i en handy box med den passende titel the box. Med en udsalgspris på blot 250 kroner kunne alle være med, og små 30.000 danskere fandt vej til en pladebutik, mens big fat snake selv søgte vestpå for at arbejde på et nyt album på tobago i caraibien. Resultatet af indspilningerne udkom på cd´en more fire (2004), som cementerede gruppens langvarige succes. To år senere udkom between the devil and the big blue sea (2006), og big fat snake bekræftede nok engang positionen ved at gå direkte ind på hitlistens førsteplads den 10. Februar 2006.

Halvandet senere var big fat snake på ny pladeaktuelle med cd´en nu (2007), hvor musikerne eksperimenterede en smule uden dog at bevæge sig væk fra deres sædvanlige stil, deres udtryk og deres trademark.

Mange har i tidens løb forsøgt at forklare gruppens enorme succes, og selv om der sjældent findes ét entydigt svar på den slags spekulationer, kommer b.T.´s rockjournalist steffen jungersen med et plausibelt bud i det essay, han skrev til den booklet, som fulgte med the box: ”big fat snake har til enhver tid holdt en trendfaktor som læderjakker i et veganer-kollektiv. De har såmænd ”bare” været et tidløst kvalitetsorkester”.

Mere end 18 år inde i karrieren kan det ”tidløse kvalitetsorkester” fejre, at det ikke blot er et af landets populæreste, det er også det band, som sælger flest koncertbilletter. Og yder dermed deres bidrag til festen. Big fat snake leverer glæde og oplevelser til befolkningen og leverer i sandhed op til udnævnelsen som ”folkets rock´n´roll band”.​

​Ring og hør mere på tlf.: 86 12 48 48