Kunstnere

Book et band i dag - Kontakt os på telefon 86 12 48 48 eller send os en forespørgsel her

​STIG ROSSEN

STIG ROSSEN – Biografi

Uddannet i London på Guildhall School of Music and Drama (1987-1990). 90'erne var kun få måneder gammel, da Stig fik sit store gennembrud i England. Han blev hyret til koret i Les Miserables, og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean. Denne drømmerolle bragte ham siden hen rundt i hele verden. Han har i dag spillet Valjean næsten 1500 gange i 10 forskellige lande.

Han har udgivet en række plader, bl.a. "Starry Starry Nights", "The Impossible Dream", "Live In Concert", "Letters Of Love", ”Julelys”, ”Stories” og “Love Changes Everything”. I 2004 udkom dobbelt cd’en og DVD’en “This Is The Moment”, der er en international live koncert, som blev distribueret i både Danmark og USA. I november 2006 kom en ny jule-cd, ”Når du ser et stjerneskud”, på gaden.

​I 2001 stiftede Stig Rossen sammen med dirigenten Mikkel Rønnow produktionsselskabet Rossen & Rønnow Musical Productions, der havde som formål at producere musicals på internationalt niveau i Danmark. På den danske teaterscene har Stig spillet hovedroller i ”Tordenskiold”, ”Les Misérables”, ”Chess”, ”Egtved Pigen”, ”Ballader om Kunst og Kærlighed”, ”Jesus Christ Superstar” og ”Kærlighedens farve”. To af disse forestillinger med Mikkel Rønnow som dirigent. I Rossen & Rønnows opsætning af "Chess" spillede han hovedrollen som Anatoly og i ”Copacabana” spillede han rollen som Tony Forte. I 2003 producerede Rossen & Rønnow Musical Productions deres egen version af ”Les Misérables”, hvor Stig igen spillede rollen som Jean Valjean.

Stig Rossen har lagt stemme til flere Disney tegnefilm, bl.a. ”Mulan”, ”Mulan 2” og ”Lilo & Stitch”. Han har ligeledes indspillet de danske versioner af Phil Collins’ sange til ”Tarzan” og ”Tarzan 2” samt ”BjørneBrødre”. Ligeledes har han indspillet duetter med Nana Mouskouri og Grethe Ingmann, og er at finde som gæstestjerne på udgivelser af bl.a. Per Nielsen og DJ Alligator.

Stig Rossen blev udnævnt til HCA ambassadør i 2005 i anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag. 2005 var også året, hvor Stig Rossen blev hentet til USA af tv-netværket PBS, hvilket førte til tv-koncerter i USA og Canada, og i april gennemførte han sin første koncert turné i USA.

I oktober 2006 udgav Stig Rossen en kombineret lærebog og biografi med titlen ”Livet skal ikke leves på automatpilot”. Den er baseret på hans foredrag ”Kys rutinen” og bygger på de personlige erfaringer, der ligger bag.

​Ring og hør mere på tlf.: 86 12 48 48